Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - بهزاد رنجبر: با عرضه ۱۰ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، برای نخستین بار در بورس، بزرگ ترین خصوصی سازی تاریخ ایران انجام شد. در جریان این عرضه ۲ میلیون و ۶۰ هزار سرمایه‌گذار ایرانی سهامدار شستا شدند.

به گزارش همشهری، در جریان این عرضه اولیه سهام این شرکت ۴.۳ میلیارد دلار قیمت گذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با این رویداد حسن روحانی از تاکید مقام معظم رهبری برای عرضه همه سهام دولت و حتی شرکت‌های وابسته به نیروهای مسلح پرده برداشت و وزیر اقتصاد هم اعلام کرد: عرضه صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی از هفته دوم اردیبهشت در بورس آغاز می‌شود.

ورود شستا به بورس

در مبادلات روز چهارشنبه بورس تهران، ۱۰ درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا) به قیمت هر سهم ۸۶۰ تومان در بورس فروخته شد. با ارزش گذاری انجام شده در این روز مشخص شد ارزش کل سهام شستا ۶۸.۸ هزار میلیارد تومان، معادل ۴.۳ میلیارد دلار، است. با این حال برآورد می شود ظرف روزهای آینده ارزش کل سهام شستا تا مرز ۱۰۰ هزار میلیاردتومان هم افزایش یابد. این شرکت در حال حاضر چهارمین شرکت بزرگ بورس بعد از هلدینگ خلیج فارس، فولاد مبارکه و ملی صنایع مس است. رتبه نخست بزرگ‌ترین خصوصی سازی تاریخ اقتصاد ایران پیش از این در اختیار مخابرات بود که سهام آن در مرداد ماه سال ۱۳۸۷ در بورس عرضه شده بود.

عرضه سهام دولت و نیروهای مسلح

همزمان با عرضه سهام شستا در بورس حسن روحانی رئیس جمهوری برای نخستین بار به عرضه سهام یک شرکت در بورس واکنش نشان داد و در جریان جلسه هیات دولت گفت: عرضه سهام شستا کار بزرگی بود.

او در عین حال با تاکید بر عرضه سهام شرکت های دولتی اعلام کرد: مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند سهام همه شرکت های دولتی و حتی نیرو های مسلح فروخته شود.

او افزود: روز اولی که می‌خواستم درباره وزیران با رهبری مشاوره کنم، آن روز یکی از مسائل این بود که تصدی‌گری دولت کاهش یابد. همانجا آقا فرمودند من به نیروهای مسلح نیز همین دستور را می‌دهم.

روحانی با بیان اینکه در تاریخ بورس شاید برای اولین بار است که چنین عرضه بزرگی انجام می شود، ادامه داد:کل شرکت‌های شستا که ۱۸۰ بنگاه و شرکت بزرگ است، همه باهم عرضه می‌شوند یعنی این هلدینگ بزرگ یکجا عرضه می‌شود.

او افزود: من وقتی بودجه ۹۸ را به مجلس ارایه کردم، گفتم که در سال ۹۸ عرضه بزرگی در بورس خواهیم داشت.

تدام عرضه ها

هم‌گام با سخنان حسن روحانی، وزیر اقتصاد هم وعده داد در روز های آینده روند عرضه سهام شرکت های دولتی تداوم یابدو عرضه سهام صندوق های سرمایه گذاری دولتی هم از هفته دوم اردیبهشت آغاز شود. قرار است ۳ صندوق بزرگ که شامل سهام بانک ها، بیمه ها، خودروسازان، پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و فولادسازی‌ها می‌شود؛ با تخفیف های ۲۰ تا ۲۵ درصدی به مردم فروخته شود.

فرهاددژپسند در این باره گفت: همانطور که رئیس جمهوری اعلام کرده؛ با موافقت وزارت صنعت در آینده نزدیک، هلدینگ‌های وزارت صنعت هم واگذار می‌شوند.

او تاکید کرد: ما برای این‌که سهام را به عموم مردم واگذار کنیم روش واگذاری را از روش بلوکی به فروش سهام از طریق صندوی های سرمایه گذاری قابل معامله(ETF) تغییر داده‌ایم.

دژپسند اعلام کرد: در روش ETF همه مردم ایران می‌توانند سهام بخرند و هر کس که بر اساس کارت ملی یک سقفی خرید می‌کند از تخفیف هم برخوردار می‌شود. این اقدام را از هفته دوم اردیبهشت دنبال می‌کنیم و برخی واگذاری‌ها را در قالب تعاونی‌ها انجام می‌دهیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به عرضه سهام شستا در بورس گفت: یکی از روزهای تاریخی بازار سرمایه را تجربه کردیم، با همکاری وزارت کار توانستیم یکی از مهمترین هلدینگ ها را در بازار سرمایه عرضه کنیم.

دژپسندبا بیان اینکه روند ورود هلدینگ های اقتصادی بزرگ به بازار سرمایه ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: عرضه سهام شستا اولین مورد نبوده و آخرین مورد هم نخواهد بود.

 ورود صندوق های بازنشستگی به بورس

 به غیر از حسن روحانی و وزیر اقتصاد که از عرضه سهام شرکت های دولتی، صندوق های سرمایه گذاری و حتی فروش سهام متعلق به نیرو های مسلح خبر دادند، معاون اقتصادی وزیر کار هم از تدارک برنامه هایی برای ورود سایر صندوق‌های بازنشستگی به بورس خبر داد اما اشاره ای نکرد که بعد از شستا نوبت به واگذاری کدام صندوق بازنشستگی است. در حال حاضر ۱۸ صندوق بازنشستگی در ایران فعال هستند که اغلب به دلیل مشکلات مالی در خطر ورشکستگی هستند.

حجت‌الله میرزایی معاون امور اقتصادی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: فرایند عرضه در بورس، در همه صندوق‌ها در ماه های آینده ادامه خواهد یافت. تلاش می‌کنیم که به جای بنگاه داری به سمت سهامداری و مدیریت سبد سهام حرکت کنیم.

 میرزایی درباره ویژگی عرضه سهام شستا در بورس گفت: شستا هلدینگی با ۱۸۰ شرکت است و بازار سرمایه را نیز نسبت به گذشته جذاب‌تر می‌کند.

کد خبر 501643 برچسب‌ها سازمان تامین اجتماعی بورس تهران شستا تامین اجتماعی سهام شرکت‌ها

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی بورس تهران شستا تامین اجتماعی سهام شرکت ها سرمایه گذاری عرضه سهام شستا شرکت های دولتی تامین اجتماعی بازار سرمایه سهام شرکت ها وزیر اقتصاد حسن روحانی صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۴۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود