Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - محمد امین خدابخش؛ روز گذشته اطلاعیه عرضه سهام دو شرکت از زیر مجموعه‌های بورسی سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) بر روی تارنمای شرکت بورس تهران درج شد. بر اساس اطلاعیه‌های منتشر شده «شستا» در نظر دارد تا 17 درصد از سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری دارویی تامین و سرمایه‌گذاری صدر تامین را به صورت یکجا و نقد در دوم مردادماه به فروش برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاعیه فروش سهام این شرکت‌ها پس از آن مطرح می‌شود که «شستا» پیش‌تر قصد خود را برای خروج از بنگاه‌داری و تقویت و تغییر ساختار پرتفوی سرمایه‌گذاری خود اعلام کرده بود. با این حال بررسی قیمت و نحوه فروش مطرح شده از سوی شرکت حاکی از آن است که بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری کشور آنقدرها هم برای فروش سهام خود جدی نیست.

برای اثبات این مدعا می‌توان نگاهی به میزان و قیمت سهامی که شرکت در نظر دارد بفروشد انداخت. با نگاهی به ترکیب سهامداران «تیپیکو» می‌توان دریافت که «شستا» تنها یک کرسی هیأت مدیره (معادل 17 درصد از کل سهام) را به فروش می‌رساند. این در حالی است که این شرکت مالکیت 53 درصد از سرمایه گذاری دارویی تامین را در اختیار دارد. با این حال آنچه که اطلاعیه فروش سهام «تیپیکو» را جالب توجه کرده، نه میزان سهام عرضه شده بلکه نحوه تسویه آن است.

همان طور که پیش‌تر اشاره شده، نحوه تسویه وجه حاصل از فروش سهام هر دو شرکت یکجا و نقد در نظر گرفته شده. بنابراین در صورتی که فرض کنیم سهام «تیپیکو» در این عرضه به فروش می‌رسد، خریدار موظف خواهد بود تا بیش از 777 میلیارد تومان را نقداً به فروشنده بپردازد. 

از طرف دیگر «شستا» قیمت فروش هر سهم از «تیپیکو» را در حالی  هزار و 577 تومان در نظر گرفته که قیمت امروز هر سهم در نماد عادی به هزار و 200 تومان رسید. همچنین قیمت هر سهم «تیپیکو» برای عرضه عمده، تقریبا معادل 100 درصد خالص ارزش دارایی شرکت به ازای هر سهم تعیین شده است. از این رو نمی‌توان شرایط مورد نظر «شستا» را برای فروش این میزان سهام، برای خریدار جذاب تلقی کرد.

نحوه و قیمت فروش «تاصیکو» نیز شرایطی به مراتب سخت‌تر از «تیپیکو» دارد. در حالی که NAV این نماد به ازای هر سهم در حدود 375 تومان است، شستا قیمت هر سهم این شرکت را برای عرضه 437 تومان در نظر گرفته است. این قیمت در شرایطی در نظر گرفته شده که حتی به فرض موفقیت در فروش 17 درصد از سهام «تاصیکو»، «شستا» باز هم مالک 63 درصد از این شرکت خواهد بود.

از تمامی این عوامل یعنی گران بودن و نداشتن حق رای موثر برای خریدار که بگذریم، خرید 17 درصد از سهام «تاصیکو» برای خریدار بیش از هزار و 487 میلیارد تومان آب می‌خورد. در شرایطی که قیمت هر سهم این شرکت در بازار سهام 284 تومان است و همچنین بلوک، ارزش مدیریتی خاصی ندارد، بعید است خریدار با چنین مبلغ سنگینی آن هم به طور یکجا  و نقد مایل به خرید باشد. از این رو می‌توان اینطور تلقی کرد که شرایط سخت و عجیب این عرضه نه تنها به ثمر رسیدن آن منجر نمی‌شود آن بلکه عزم «شستا» را نیز برای خروج از بنگاه داری در هاله‌ای از ابهام فرو می‌برد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سهام تامین اجتماعی بورس تهران سرمایه گذاری بورس شستا شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی بنگاه داری تاپیکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۶۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند

توانیر، مصطفی رجبی مشهدی با توجه به روند رو به رشد معاملات برق در بورس انرژی ایران در دو هفته اخیر از همه نیروگاههای خصوصی و دولتی درخواست کرد تا به منظور توسعه معاملات بورس و کاهش نقش وزارت نیرو در تجارت برق حداکثر مشارکت در این بازار را داشته باشند.

وی با تاکید بر تداوم تزریق نقدینگی هفتگی به حساب شرکت‌های توزیع برای خرید از بورس گفت: نیروگاههای کشور علاوه بر تأمین هزینه‌های بهره برداری و تعمیرات خود از بورس انرژی می‌توانند بخش عمده‌ای از برق خود را در بورس عرضه کرده و مبالغ مربوط به آن را دریافت کنند.

سخنگوی صنعت برق افزود: در حال حاضر هر نیروگاه می‌تواند تا سقف ٧٥ درصد از ظرفیت عملی تولید خود را در بورس انرژی به فروش برساند که در صورت استقبال از این معاملات، سقف معاملات نیروگاه‌ها تا ٩٠ درصد افزایش خواهد یافت.

رجبی مشهدی در پایان با توجه به تداوم تزریق نقدینگی به حساب شرکت‌های توزیع، از این شرکت‌ها و شرکت‌های مالک نیروگاه درخواست کرد برنامه ریزی معاملات خود در بورس انرژی را در طول ماه انجام داده و این امر را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند.

کد خبر 6096950 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • آگهی‌های هرزنگاری دیپ فیک در گوگل ممنوع می‌شوند
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل